NİĞDE İL MEM ARGE

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı “Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri” Kursu

2015-2016 Eğitim Öğretim yılı yerel eğitim öğretimde kaliteyi artırma projeleri kapsamında müdürlüğümüz Ar-Ge birimi tarafından ilimiz öğretmenlerine anlayarak hızlı okuma kursu düzenlenmektedir.

“Okuma” bilgiye ulaşmada en önemli araçlardan biridir. Günümüzde hızla gelişen teknolojiye ayak uydurabilmek için ve zamandan tasarruf sağlayabilmek için “Etkili ve Çok Hızlı Okuma (En kısa zamanda, çok fazla bilgi edinmeyi ve kavramayı sağlayan etkili okuma türü)” ziyadesiyle önem kazanmıştır. Zira ülkemizde yetişkin kişilerin okuma hızlarının dakikada 150-200 sözcük arasında değiştiği gözlenmektedir. 

Eğitimcilerin uzun yıllar yaptığı araştırmalar “Nasıl daha hızlı ve anlayarak okumalı?” sorusuna cevap aramıştır. Kişinin yaşadığı çağa uyumunu sağlayabilmesi için önce uyum sağlama kapasitesini geliştirmesi gerekir. Ancak böylelikle sürekli öğrenme süreci içinde yer alabilir. Okumada yeni teknikler kazanma, bu uyum sağlamanın önemli bir bölümüdür.

150-200 sözcüklük okuma hızının bugünün insanının gereksinimlerini karşılamadığı bir gerçektir. Bu okuma hızının ikiye, üçe katlanması gerekir. Bunun yanı sıra okuyucunun her şeyin aynı hızda okunamayacağını, neyi, hangi teknikle, ne kadar hızla okuması gerektiğine karar verebilme becerilerini de edinmesi gerekir. Tüm bunların kazanılması ise anlayarak etkili ve hızlı okuma tekniklerini öğrenmekle mümkündür.

Bu amaçla Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, ilimizde görev yapan ve bu konuda istekli olanlardan Türkçe ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri öncelikli olarak  “Hızlı ve Anlayarak Okuma” kursu verilecektir. Öğretmenlerimiz kursu aldıktan sonra devam edecek bireysel etkinliklerle kendilerini geliştirecekler ve okullarındaki öğretmen ve öğrencilere bu konuda kurs vererek projenin devamını sağlayacaklardır.

Yukarı Kayabaşı Mah. Dışarı Cami Sk. No 9 51200 Merkez / NİĞDE - 03882323272-141

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.